Nieuws
Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar
Levenstestament

Levenstestament of levensvolmacht?

Het levenstestament is in korte tijd populair geworden. Het biedt niet alleen ouderen maar ook jongeren de mogelijkheid om hun belangen op financieel en medisch gebied te beschermen. Het levenstestament is een alternatief voor toepassing van curatele, beschermingsbewind of mentorschap.

Dat het levenstestament een grote vlucht heeft genomen maakt nieuwsgierig naar hoe het in andere landen is geregeld. Vergelijken van regelingen is lastig, maar op de deze site kunt u daarover meer lezen voor wat betreft onze zuiderburen.

Als Elan Notarissen vinden wij echter dat de term levenstestament verwarrend kan overkomen. Bij het begrip testament denken de meeste mensen toch aan een akte welke regelingen inhoudt in verband met overlijden. Een levenstestament houdt echter regelingen in welke gelden bij in leven zijn. Daarom spreken wij liever over een 'levensvolmacht'. Dit ook omdat de meeste mensen voornamelijk willen regelen wie hun zaken gaat regelen als zij dit zelf niet meer kunnen (evt. ook willen) doen. Hun persoonlijke wensen op medisch gebied leggen zij dan vast in een zelf op te stellen stuk, wat al of niet aan de akte kan worden gehecht.

Let op dat een levensvolmacht een op maat gemaakte akte is. Er zijn wel voorbeelden van 'standaard' levenstestamenten in omloop, maar de vraag is of u hieraan wat heeft.

 

 
Aanmelden nieuwsbrief
Naam:
Email:

Categorieën
Particulier
Bedrijf